Уинбет

Ансамбълът спечели титлата в многобоя в София, сребро за Боряна Калейн


Ансамбълът спечели титлата в многобоя в София, сребро за Боряна Калейн
БФХГ
27-03-2021 22:00

България спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн се окичи със сребърен медал.
За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус.
Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чиста бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.
Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.
Вчера българките получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с пет топки.Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.
На второ място завърши Азербайджан със сбор от 70.950 точки.Бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки. В топ 6 са още Русия (отбор от Санкт Петербург) с 69.500 точки, Германия с 68.950 точки и Естония.
В индивидуалната надпревара Боряна Калейн завоюва сребърен медал, като пред нея остана единствено Линой Ашрам. Грацията ни ще участва и във всички финали на отделните уреди, а другата наша гимнастичка - Катрин Тасева, ще премери сили на топка и бухалки.
Световната купа в "Арена Армеец" в София се провежда без публика заради пандемията от коронавирус.
По програма в неделя от 12.35 до 16.45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Източник: БФХГ
Тагове: художествена гимнастика, Боряна Калейн