Уинбет

Асът в джудото Ивайло Иванов сам готви закуската за шампиони


Асът в джудото Ивайло Иванов сам готви закуската за шампиони
30-03-2021 19:07

 

Звездата на българското джудо и една от надеждите ни за медал на олимпийските игри в Токио Ивайло Иванов сам готви шампионското си меню. Прави го на лагерите на Белмекен, където признава, че рядко стъпва в ресторанта.

Убеден, че един от ключовете за успеха на спортиста е правилното хранене, Иванов има котлон и тиган в стаята си на високопланинската база. Набляга на рибата. Съветва да не се смесват мазнините с въглехидратите.


 

„Ставам в 6 часа сутринта и преди физзарядката си правя храната, рибата. След това ям. Готвя си сам храната, за да мога да поддържа килограмите за тренировка, за да се чувствам добре и да мога после да сваля лесно състезателното тегло – 81 кг. В същото време трябва съм същата сила, която имам на 90 кг“, споделя Иванов в образователното телевизионно студио „Ще се срещнем на върха“, което е инициатива на Национален спортен клуб Олимп (Сф).

Приготвяйки шампионското си меню, седмият от олимпийските игри в Рио 2016 и втори в Европа е запалил по кулинарията по-големия от двамата си сина. Категоричен е, че с примера си родителите трябва да учат децата си как да се хранят правилно. Същото важи и за съня. Ляга си с тях в 21:30-22:00 ч.  

 

„Децата са като ластик, който трябва хем да се опъва, но и да не се прекалява, за да не се скъса. Като спортист съм свикнал да имам контрол, да има мачкане. В крайна сметка обаче като родител с такъв подход можеш да нараниш детето си. И това ще остане за цял живот. По един или друг начин ще го върне, ще избие. И няма да си даде сметка. Ще стане шеф и ще мачка подчинените си“, допълва Иванов.

 

Образователното предаването „Ще се срещнем на върха” се излъчва два пъти в месеца ( през една седмица) в сряда вечер от 20:00,  на живо в канала ни във ФБ:


Тагове: джудо, Ивайло Иванов, Ще се срещнем на върха