Уинбет

GAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколение


GAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколение
01-09-2021 16:38

След няколко месечни преговори с известния руски бранд, лекотоварните автомобили GAZelle NN ще бъдат предлагани чрез „Авто Юнион“ АД и дъщерното дружество на автомобилния холдинг, „Ауто Италия“ ЕАД, като първите доставки се очакват в края на месец септември и началото на октомври. Краткосрочната стратегия на компанията е да развие дилърска мрежа на марката в цялата страна и да покаже потенциала на руските машини, в които се помещава немски двигател.

Ситуацията на световните пазари и недостига на ключови чипове, необходими за създаването на един автомобил, се отразят на производството и недостатъчните количества на пазара. Благодарение на това, че заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза, поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Създадени за предимно тежките условия за Русия и Великата степ, тези товарни автомобили са проектирани, така че издръжливостта и надеждността на компонентите да е приоритет. Но с настъпването на новия век и все по-голямата свързаност в световен мащаб, производителят осъзнава и разликите между желанията на различните клиенти. Именно заради това добавя модерни технологии, за да предложи повече комфорт и силно конкурентен автомобил, подходящ за множество бизнеси.

Дизайнът на обновения автомобил GAZelle NN е вече по-дързък и сложен, запазвайки разпознаваемостта на фамилията GAZelle и прибавяйки необходимия набор новости.

Двигателят е от екологичен клас EURO-6. Разработен от Volkswagen и многократно използван и тестван в широка гама от леки и товарни автомобили.

 

 

СО2 емисии

Разход на гориво

Ниска стойност

372,04 г/км

14,161 л/100 км

Среден

301,85 г/км

11,492 л/100 км

Висока стойност

312,48 г/км

11,896 л/100 км

Изключително висока

396,40 г/км

15,088 л/100 км

Комбиниран

348,00 г/км

13,247 л/100 кмпалмс бет 7спорт