Уинбет

Как сочените за фаворити отпаднаха от Евро 2020?


Как сочените за фаворити отпаднаха от Евро 2020?
23-11-2021 11:09

Тазгодишното издание на Евро 2020, бешее наистина много интересно. Няма как да е друго, тъй като няколко отбора сочени за фаворити отпаднаха много рано от надпреварата. Сбогом с първенството си взеха Португалия, Франция, Германия и Нидерландия, които бяха сломени още на осминафиналите, а звездната селекция на Белгия претърпя крах на четвъртфинала. Как се стигна до всичко това, можете да прочетете по-долу в тази статия, която подготвихме за вас.

Кои бяха изненадите на осминафиналите?

Осминафиналите бяха изпълнени с интересни моменти. Приятната изненада на Евро 2020, се казваше Белгия, които успяха да отстранят бившия европейски шампион Португалия побеждавайки го с минималното 1:0. От този момент нататък букмейкърите имаха нов фаворит за трофея, а именно белгийците, които демонстрираха наистина добри игри в състезанията.

Истинската бомба обаче хвърлиха швейцарците, след като успяха да докарат мача им срещу Франция до 3:3 в продълженията и последваха изпълнения на дузпи, където „кръстоносците“, елиминираха „петлите“ с общ резултат 5:4. Подобен развой на събитията не се очакваше, тъй като тимът на Дидие Дешан бе сочен за един от най-вероятните футболни шампиони на Стария континент. В крайна сметка обаче това бе втората голяма изненада в осминафиналните мачове.

Макар и малко по-слаби бяха сюрпризите в мачовете Нидерландия – Чехия (0-2) и Англия – Германия (2-0). Ако погледнем реално „лалетата“, не демонстрираха нищо интересно и закономерно напуснаха европейското първенство. Чехия бе по-достойният отбор, макар че някои искаха да го отпишат твърде бързо. Що се касае до Англия, то те показаха характер и взеха голямото дерби срещу немците прегазвайки ги с 2:0 и затвърждавайки доброто впечатление.

Какво се случи на четвъртфиналите?

Не бихме казали, че мачът Белгия – Италия (1-2) е голяма изненада, тъй като в специализираните сайтове се предвиждаше победа на италианците. Въпреки това, ако погледнем игрите на белгийците, ще видим, че те са наистина много мощен тим, за който започна да се говори, че може да бъде кандидат за титлата. Разбира се, никой не си е мислил, че „адзурите“ ще се дадат лесно, но пък „червените дяволи“ имаха реалния шанс да вземат нещо повече от първенството.

В другия четвъртфинал Швейцария изтърва Испания на дузпи и двубоят приключи с общ резултат 1:3. Тук нещата изглеждат по-скоро нормално, макар че „кръстоносците“ съумяха да докарат мача до продължения и изпълнение на 11-метрови наказателни удари, където можеше да се случи всичко. Сега остава да проследим и оставащите мачове до края на тази страхотна надпревара.

Очаквания и прогнози

С оглед на останалите мачове можем да очакваме абсолютно всичко. Евро 2020 е просто шеметно първенство, където може да се случи всичко. Разбира се, по време на състезанието много хора се насочиха към сайтовете за безплатни футболни прогнози за мачове, за да прочетат професионални предвиждания и анализи. Вие също може да го направите, а защо не и да спечелите от залози при букмейкърите.

 

Очакват се много напрегнати битки на зеления килим, които ще продължат до 11 юли, 2021 година. Едно обаче е сигурно, и то е, че битката ще бъде голяма и крайно любопитна за феновете. Кой ще триумфира на финала, очакваме да разберем в най-скоро време и пожелаваме на всички любители на футбола, едно прекрасно лято наситено с горещи преживявания.палмс бет 7спорт