Уинбет

Монтана си заслужи аплодисментите


Монтана си заслужи аплодисментите
Lap.bg
28-02-2018 15:01

Ваня Николова, СПРИНТ

 

Шест мача, три победи, три загуби, два отстранени отбора, отпадане на ¼-финал. Това е равносметката за дебютното участие на Монтана в европейските клубни турнири.

Оценката за представянето на българския тим в Чалъндж къп определено е положителна. Достигането до топ 8 в турнира надмина всички очаквания.

Бяха елиминирани отборите на Апоел Фар Шаба от Израел и Фойникас (Сирос) от Гърция, но на ¼-финалите Монтана се удари в Малие Пиянго (Анкара).

Безспорно турският тим е по-класният и той го показа и в двата мача. Малие игра със самочуствие, без напрежение, грешките бяха сведени до минимум.

Монтана успя да се държи близо до съперника само в първия гейм. Но точно в тази част играчите на българския тим направиха изключително много грешки от начален удар. 9 точки са подарили домакините от сгрешени сервиси. Може би, защото рискуваха, може би, защото искаха да започнат по най-добрия начин пред собствената публика. Но, както каза треньорът Даниел Пеев, получи се обратен ефект.

В следващите два гейма играчите на Монтана не издържаха, а и класата на Малие си каза думата.

Въпреки отпадането и въпреки загубата, зрителите в зала "Младост" изпратиха с аплодисменти волейболистите на Монтана. Защото те го заслужават.

Едва ли и най-големите оптимисти сред спортните фенове в града са си представяли преди години, че волейболният отбор на Монтана може да играе евротурнири и дори да побеждава в международни мачове.

Ето защо играчите и треньорският щаб на клуба заслужават поздравления за представянето в Чалъндж къп, а ръководството – за решението тимът да играе в Европа.


Тагове: Монтана, Малие Мили Пиянго (Анкара), Купа на Претендентите, Чалъндж къп
палмс бет 7спорт